Actualitate

Bursele europene au crescut joi şi au înregistrat în noiembrie cea mai bună evoluţie din ianuarie

Posted on

Foto: iStock

Bursele europene au închis joi în creştere, încheind o lună plină de fluctuaţii, în timp ce investitorii au evaluat date privind inflaţia din zona euro care sugerează că presiunile exercitate de creşterea preţurilor se reduc, transmite CNBC.

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,5%, la un maxim din ultimele 10 săptămâni.

În noiembrie, Stoxx 600 a avansat cu 5,87% în noiembrie, conform datelor LSEG, aceasta fiind cea mai bună performanţă din ianuarie şi o inversare importantă după trei pierderi lunare consecutive.

Indicele german DAX a crescut vineri cu 0,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,59% şi FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,41%. FTDE MIB al bursei din Milano a urcat cu 0,16% şi IBEX 35 al bursei din Madrid a coborât cu 0,04%.

Acţiunile din SUA au înregistrat, de asemenea, o schimbare a tendinţei în noiembrie, care este de obicei o lună bună pentru pieţele de acţiuni, şi se îndreaptă către cea mai bună evoluţie lunară a anului.

Încrederea pieţei a fost stimulat de aşteptările privind reducerea ratelor dobânzii în marile economii, anul viitor, deoarece inflaţia continuă să încetinească.

Acţiunile globale au marchat în noiembrie cea mai bună lună din ultimii trei ani, potrivit Reuters, citând indicele bursier mondial MSCI.

Cele mai citite știri

Exit mobile version