Profil de antreprenor

Business sportiv. 7card a lansat un proiect prin care companiile pot crea programe de wellbeing pentru angajați

Posted on

7card, liderul sectorului de corporate wellbeing din România, a lansat recent programul „Prima Sută”, prin care își propune să susțină companiile în crearea de programe dedicate bunăstării angajaților. Prin acest proiect, 7card încurajează utilizarea facilității fiscale, prin care cheltuielile angajatorilor care oferă angajaților acces la facilități sportive și fitness, în limita a 100 euro/angajat/an, sunt scutite de taxe. Income Magazine a discutat cu Dan Moraru, country lead 7card, despre importanța programului și despre planurile de viitor ale companiei.

Un abonament la sală oferit de companie poate încuraja angajaţii spre mişcare, iar piaţa corporate se dezvoltă din ce în ce mai mult spre acordarea unor astfel de beneficii, mai ales angajaţilor cu vârste între 25 şi 35 de ani. De asemenea, tot mai multe săli de fitness încep să se dezvolte în zone apropiate clădirilor de birouri pentru a veni aproape de angajaţi. Dacă în urmă cu câţiva ani angajaţii îşi plăteau singuri abonamentele la sală, în prezent în oferta multor companii a început să apară acest beneficiu extrasalarial. În plus, „după restricţiile din pandemie, care au afectat piaţa sălilor de fitness, apetitul pentru mişcare a început să revină în rândul corporatiştilor”, spune Dan Moraru, country lead 7card.

Income Magazine: Ce înseamnă, de fapt, 7Card? 

Dan Moraru: 7card reprezintă soluția completă de acces la tot ce e nevoie pentru a ne putea simți bine, arăta bine, trăi bine, integrând în viața noastră mișcarea care ne aduce plăcere și care contribuie la starea de sănătate sau aspectul fizic pe care ni-l dorim. E soluția pe care te poți baza, nu doar pentru că oferă acces la cele mai bune centre și activități, ci pentru că include și ceea ce e nevoie pentru a ajuta fiecare utilizator să descopere ce îi place și ce îi face bine. 

I.M.: Aproximativ o treime dintre români suferă de obezitate, iar numărul copiilor supraponderali e în creștere de la an la an. Cât de mult contează educația în comportamentul sănătos al adulților? 

D.M.: Este foarte importantă, bineînțeles. Este și mai importantă atunci când educația este completată de măsuri active de susținere în adoptarea unor obiceiuri sănătoase, în găsirea unei activități care să ne facă atât bine, cât și plăcere. Considerăm că această educație și susținere fac diferența între rate mici de adoptare și rate mari de adoptare – și putem confirma asta cu zeci de exemple din companiile care ne sunt cliente. Ne bucurăm să spunem că vedem o creștere rapidă a numărului clienților care conștientizează acest lucru și care apreciază faptul că 7card este mai mult decât un simplu abonament la sală, este un portal de acces la resurse cu ajutorul cărora pot implementa, prin noi, programe complete și eficiente pentru wellbeingul angajaților lor. 

I.M.: Cum funcționează programul „Prima Sută”? 

D.M.: Este un program menit să pună toată experiența și resursele noastre la lucru în favoarea oferirii către companii a unor soluții practice pentru a putea implementa programe de wellbeing pentru angajații lor, chiar și cu acest plafon redus la 100 euro/angajat/an. Sunt 5 tipuri de programe dezvoltate de noi și care corespund celor 5 cele mai frecvente tipologii de angajator, și fiecare din aceste programe permite personalizarea pentru a capta 100% specificul fiecărei companii și al angajaților săi. Odată ce am agreat împreună cu compania tipul de program cel mai potrivit și modelul de investiție care să ajute la optimizarea acestora, adăugăm resursele noastre de proiect și contribuția în susținerea activă (product trials, comunicări, acțiuni de sporire a implicării angajaților etc.). 

I.M.: Ce așteptări aveți de la această inițiativă? 

D.M.: „Prima Sută” își propune în primul rând să reușească să convingă un număr cât mai mare din companiile care și-au încetinit sau amânat planurile de investiții în starea de bine a angajaților lor că, în pofida cadrului fiscal mai puțin încurajator, există totuși soluții. Ar fi frumos să putem spune că am reușit să mobilizăm 100 de companii.

I.M.: Ce alte servicii au la dispoziție membrii 7card, pe lângă clasicele săli de fitness? 

D.M.: Sunt peste 40 de activități diferite care pot fi accesate cu abonamentul nostru în peste 50 de orașe – fitness, gimnastică, înot, escaladă, dansuri, arte marțiale, yoga & pilates, tenis sau squash, la care se adaugă acces la aplicații pentru nutriție, meditație și sănătate emoțională (mindfulness), clase online sau aplicații suport pentru adoptarea unor obiceiuri sănătoase.

I.M.: Care sunt planurile de viitor ale companiei?

D.M.: Avem planuri de îmbunătățire pe câteva direcții importante precum diferențierea și mai clară din punctul de vedere al calității centrelor și activităților de relaxare și sport accesibile prin 7card, a serviciilor complementare pe care le oferim companiilor, astfel, a facilităților oferite utilizatorilor. Lucrăm perseverent pe toate aceste direcții și vom livra constant aceste îmbunătățiri pe parcursul acestui an.

7card este singura soluție completă de wellbeing din România, pentru companii și angajații lor. Un serviciu care oferă acces la cea mai largă varietate de activități de relaxare și sport, disponibile în aplicația 7card și care ajută companiile să joace un rol semnificativ în asigurarea bunăstării angajaților lor, prin programul corporativ de wellbeing.

Prin intermediul aplicației 7card angajații au acces la peste 530 de centre de fitness, yoga, pilates, piscine, studiouri de dans sau escaladă, plus alte 30 de activități. De asemenea utilizatorii 7card au acces la programe de wellbeing care oferă consiliere, programe de nutriție, mindfulness, educație de wellbeing care pot fi continuate și în perioadele de pauză de la activitatea de fitness, pentru a susține călătoria lor de wellbeing.

Cu peste 12 ani de activitate, 7card susține peste 250.000 de angajați din peste 1.500 de companii în 57 de orașe din România, din toate domeniile de activitate și toate dimensiunile, să își construiască programul ideal de wellbeing.

În ianuarie 2022, 7card a fost achiziționat de către Gympass, operatorul global #1 în servicii de corporate wellbeing, cu operațiuni în 11 țări din America de Nord și Centrală, America de Sud și Europa.

 

Cele mai citite știri

Exit mobile version