Actualitate

Carmistin a sponsorizat Concurul Național pe Meserii, organizat de Ministerul Educației, în județul Vâlcea

Posted on

Grupul Carmistin a sponsorizat ediția din acest an a Concursului Național pe Meserii pentru învățământul profesional, domeniul Turism și Alimentație, etapa județeană Vâlcea, organizată la inițiativa Ministerului Educației, prin implicarea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

Evenimentul, desfășurat în perioada 10 – 14 aprilie 2023, la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești, a reunit aproape 70 candidați înscriși pentru calificările profesionale ospătar/chelner, vânzător în unități de alimentație, respectiv bucătar. În cadrul probei practice, care a însoțit proba scrisă, Carmistin a pus la dispoziția candidaților produse alimentare din portofoliul brandului propriu, La Provincia, respectiv ouă și carne de pui. Suntem onorați să ne implicăm în proiecte de educație și formare, prin participarea și sponsorizarea Concursului Național pe Meserii, oferind viitorilor lucrători din sector un prim contact cu produse de înaltă calitate din portofoliul nostru de alimente, a declarat Adrian Ionică, manager Resurse Umane în cadrul Grupului Carmistin.

Proiectele de educație și, în mod special, proiecte care susțin învățământul de tip profesional rămân o preocupare constantă pentru Carmistin, unul dintre principalii producători români de alimente, care s-a angajat să se implice cât mai activ în formarea viitorilor profesioniști din sectorul agroalimentar.

Despre învățământul profesional

Învățământul profesional reprezintă un traseu de formare inițială, care se organizează pentru calificări stabilite de Ministerul Educației, conform Registrului Național al Calificărilor, în funcție de nevoile pieței muncii, așa cum sunt identificate acestea prin documente strategice de planificare a ofertei de formare regională, județeană și locală. Învăţământul profesional din România constă în stagii de pregătire practică, având o durată de 720 ore și fiind organizate după finalizarea clasei a X-a de liceu sau în cursuri de învăţământ profesional, cu o durată de minim 3 ani, organizat după finalizarea clasei a VIII-a, ca parte a învățământului secundar superior. Metodologia de organizare şi desfăşurare şi structura probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaționale sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educației – https://www.edu.ro.

Despre Carmistin

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 companii active în producția de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producția de cereale, în cadrul Carmistin fiind integrați în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura BIO. Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România

Cele mai citite știri

Exit mobile version