Bănci
CEC Bank a acordat credite cu o valoare cumulată de peste 3 miliarde lei, în cadrul Programului Prima Casă
Peste 20.000 de credite cu o valoare cumulată de peste 3 miliarde lei au fost acordate de CEC Bank în cadrul Programului Prima/Noua Casă, de la lansarea acestuia, a anunţat vineri banca.
„CEC Bank acordă şi în 2024 credite cu dobânzi reduse prin programul Noua Casă, IRCC + 1,90%, pentru cei care îşi încasează salariul prin Bancă, şi IRCC + 2,00% pentru cei care nu încasează venitul prin CEC Bank, dobânzile fiind mai mici faţă de cele ale creditelor ipotecare standard”, se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, creditele Noua Casă oferite de CEC Bank au zero comision de analiză/acordare şi zero comision de administrare perceput de bancă.
Finanţările beneficiază de garanţia FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, n.r.), procentul de garantare aplicându-se diferenţiat, în funcţie de categoria de locuinţă şi valoarea acesteia.
Creditele Noua Casă prevăd un nivel mai redus al avansului faţă de finanţările standard pentru locuinţe, 5% pentru locuinţe sub 70.000 de euro, în timp ce pentru cele cu preţuri între 70.000 euro şi 140.000 euro, avansul este de 15%.
Astfel, pentru un credit Noua Casă de 250.000 de lei, pe o perioadă de 25 de ani, beneficiarul va plăti o rată lunară de 1.908,06 lei, în condiţiile de dobândă ale Programului, cu încasarea salariului la CEC Bank, dobânda anuală efectivă (DAE) fiind acum de 8,15%.
CEC Bank este partener al programului guvernamental de 15 ani. Anul trecut, valoarea medie a unei finanţări acordate de CEC Bank în cadrul Programului Noua Casă a fost de 239.016 lei (48.047 euro).
Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023. CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.