Actualitate

Cel mai scump panettone din lume, acoperit în aur şi diamante, în valoare de 700.000 de euro, oferit de un industriaş textil din India unei nepoate drept cadou de nuntă

Posted on

Foto: iStock

Cel mai scump panettone din lume – acoperit în întregime în aur şi diamante – în valoare de 700.000 de euro, a fost oferit drept cadou de nuntă de către un industriaş din industria textilă indiană unei nepoate, care s-a îndrăgostit de panettone în timpul studiilor în Italia, relatează The Huffington Post.

Acest produs de panificaţie, asemănător cozonacului, conţine cinci kilograme de ciocolată provenind din Ecuador, şofran şi mirodenii, învelite în folie alimentară de aur de 22 de carate, ornat cu mai multe brăţări cu diamante de diverse mărimi şi valori şi cu o tiară din aur alb cu diamante.

Numai bun să-i facă să le lase gura apă iubitorilor acetsei prăjituri tradiţionale de Crăciun, comentează publicaţia.

Autorul ”capodoperei” este patiserul Dario Hartvig, care a avut nevoie de trei zile pentru a o confecţiona.

Pentru el, însă, luxul a devenit un obicei.

Atelierul său de patiserie de la Carmagnola, la sud de Torino, în Italia, atrage atenţia miliardarilor de mai mulţi ani.

În urmă cu zece ani, un magnat rus a inaugurat prima sa comandă pestigioasă – un tiramisu preţios de 80.000 de euro.

Miliardarul gurmand, care a devenit un client regulat, i-a cerut apoi un panettone de lux – cu castane confiate şi diamante – la preţul astronomic de 500.000 de euro.

Dario Hartvig se gândeşte la protejarea de jafuri a patiseriilor sale, la fel ca magazinele de bijuterii. În acest sens, clienţii săi îşi preiau comenzile în afara programului magazilului.

”La ora 4.00 dimineaţa şi-a trimis clientul meu rus persoana de încredere să ia panettonele. Clientul meu indian seara târziu. Fiecare livrare are povestea ei”, declară el France Bleu.

Patiserul italian este cunoscut şi prin maxi-panettone – de 50 de kilograme -, la fel de impresionante.

El îi vizează, cu acest produs, tot pe cei putred de bogaţi. În 2022, acestea au fost livrate la evenimente în Emiratele Arabe Unite (EAU) şi la Minte Carlo.

Cele mai citite știri

Exit mobile version