Bănci

CEO-ul Citigroup pune în practică cea mai amplă reorganizare a grupului din ultimele două decenii

Foto: iStock

Citigroup va elimina un strat de conducere şi va reduce locuri de muncă, într-o reorganizare radicală care îi va oferi CEO-ului Jane Fraser mai mult control direct, în timp ce încearcă să simplifice structura gigantului de pe Wall Street şi să susţină creşterea preţului acţiunilor acestuia.

Şefii celor cinci divizii ale băncii vor raporta direct directorului general, iar banca va reduce, de asemenea, rolurile de conducere regională în afara Americii de Nord.

Sunt aşteptate reduceri de locuri de muncă, dar numărul acestora şi impactul financiar sunt încă neclare.

”Am luat aici decizii grele, în consecinţă, dure. Nu vor fi populare la nivel universal în cadrul băncii noastre. O să-i facă pe unii dintre oamenii noştri să se simtă foarte inconfortabil. Sunt absolut în regulă cu asta… Este absolut ceea ce trebuie făcut pentru acţionarii noştri”, le-a spus Fraser miercuri investitorilor din New York.

Acţiunile Citigroup au crescut cu 1,7% după ce directorul financiar Mark Mason a declarat că menţine neschimbate îndrumările companiei privind cheltuielile din acest an.

Reorganizarea radicală este un alt pas în strategia lui Fraser de a îmbunătăţi profiturile şi de a eficientiza banca, de când a preluat conducerea acesteia, în 2021.

Deşi Citi a vândut afaceri şi lucrează la remedierea problemelor de reglementare, preţul acţiunilor sale a rămas în urmă faţă de alte bănci mari.

A treia cea mai mare bancă din SUA se confruntă în continuare cu un ordin de consimţământ din 2020 al autorităţilor de reglementare, care îi cere să corecteze mai multe ”deficienţe de lungă durată” în controalele sale interne.

Citi l-a numit pe Shahmir Khaliq şeful unităţii de servicii, pe Andrew Morton pentru pieţe, pe Peter Babej pentru investiţii şi servicii bancare corporative pe o bază interimară, pe Gonzalo Luchetti la sectorul bancar de consum din SUA şi pe Andy Sieg de gestionarea averilor, când se va alătura companiei la sfârşitul acestei luni.

”Citi va elimina straturile neproductive ale managementului şi se va reorganiza cu o structură mai plată, care va crea cu siguranţă economii la bilanţ”, a declarat Brian Mulberry, Client Portfolio Manager la Zacks Investment Management, care deţine acţiuni Citi.

Cele mai recente știri

To Top