Tehnologie

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, promovează proiectul de criptomonede Worldcoin

Posted on

Foto: iStock

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, promovează proiectul de criptomonede Worldcoin, în urma unor informaţii conform cărora compania vrea să atragă o finanţare de 50 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Worldcoin spune că îşi propune să îşi creeze o identitate globală şi o reţea financiară.

Peste 2,6 milioane de oameni s-au înscris pentru ca irişii lor să fie scanaţi de dispozitivele ”orb” ale Worldcoin, în schimbul unui ID digital şi criptomonede gratuite.

Altman a apărut la o sesiune virtuală de întrebări şi răspunsuri, găzduită de banca de investiţii FT Partners, axată pe fintech, joi, la o săptămână după ce postul de ştiri cripto The Block a raportat că Tools For Humanity, compania din spatele Worldcoin, vrea să atragă 50 de milioane de dolari de la investitori.

Compania strânge fonduri prin vânzarea jetoanelor cripto ale proiectului la un preţ redus, potrivit The Block.

”Într-o lume cu multă AI, a şti cine este uman contează din ce în ce mai mult. Convingerea a fost şi este că, pe măsură ce AI devine o parte din ce în ce mai importantă a vieţii noastre… capacitatea de a identifica oameni unici va fi din ce în ce mai importantă”, a spus Altman joi.

Un purtător de cuvânt al Worldcoin nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la informaţia publicată de The Block.

Firma a strâns anterior 115 milioane de dolari, într-o rundă de finanţare din seria C condusă de Blockchain Capital, alături de a16z crypto şi Bain Capital Crypto.

Diverse autorităţi de reglementare, inclusiv din Regatul Unit şi Germania, au declarat că analizează Worldcoin după lansarea acestuia în iulie.

Cele mai citite știri

Exit mobile version