Actualitate

Christian Tour achiziţionează restul de 51% din AnimaWings de la grecii Aegean Airlines

Posted on

Foto: iStock

Touroperatorul Christian Tour achiziţionează restul de 51% din AnimaWings, subsidiara Aegean Airlines din România, prin intermediul Christian Tour Holding SA. AnimaWings devine o companie 100% românească şi va aduce 12 aeronave Airbus A220-300 în următorii 3 ani, din care primele două vor intra în flotă vara aceasta. Compania va creşte numărul de destinaţii domestice şi internaţionale, pentru zborurile regulate de linie, cât şi zborurile tip charter pentru tour operatori sau companii.

News.ro anunţa în octombrie 2021 că societatea greacă Aegean Airlines şi-a extins cota de participare la 51% din capitalul companiei aeriene Animawings, de la 25% anterior, restul acţiunilor fiind controlate de Memento Group. Informaţia a fost publicată la acea dată de omul de afaceri Cristian Pandel, proprietarul Memento Group şi al agenţiei de turism Christian Tour.

”Christian Tour Holding SA a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia pachetului majoritar de 51% în compania Anima Wings Aviation SA deţinut în trecut de Aegean Airlines. Astfel, compania aeriană AnimaWings devine 100% românească, fiind deţinută în totalitate de Memento Holding BV şi Christian Tour Holding SA”, anunţă touroperatorul.

Animawings operează în România de aproape cinci ani.

”Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis – acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relaţie de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceştia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza şi experienţa lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa”, a explicat Cristian Pandel, fondator Christian Tour Holding SA.

În cei aproape cinci ani, sute de mii de pasageri au călătorit în destinaţiile de vacanţă cu Animawings.

„Suntem foarte motivaţi să continuăm istoria AnimaWings în variantă 100% românească. Ne-am bucura ca şi comunitatea de business din România să vadă cât de important este să demonstrezi performanţele unei companii româneşti care atinge standarde internaţionale de excelenţă”, a adăugat Cristian Pandel.

Valoarea tranzacţiei prin care Christian Tour Holding SA a cumpărat pachetul majoritar de la Aegean Airlines este de ordinul milioanelor de euro. Negocierile şi avizele finale, inclusiv aprobarea de la Consiliul Concurenţei, au durat peste 8 luni de zile.

“Investiţiile vor continua, pentru că avem planuri mari: 12 aeronave noi în flotă, în următorii 3 ani, Airbus A220 şi Airbus 320-200 NEO. Aeronava Airbus 220-300 este vedeta momentului în piaţă, cu nişte caracteristici şi performanţe unice. În România nu mai există această aeronavă de ultimă generaţie, ceea ce reprezintă o premieră pentru partenerii noştri de la Airbus, însă la nivel mondial este în flota unor companii mari, precum Air France, AirBaltic, SWISS, Delta Airlines, ITA Airways, Egipt Air sau Air Canada. Airbus 220-300 este o aeronavă foarte fiabilă, care se pretează trendului actual, fiind potrivită atât segmentului de business, cât şi pasagerilor care zboară în destinaţii de vacanţă, alături de familie sau cei dragi”, a declarat Marius Pandel, acţionar AnimaWings.

Modelul A220 are 140/149 locuri, 12 scaune de business. Avionul produce cu 50% mai puţin zgomot, cu 30% mai puţină poluare şi consumă cu 25% mai puţin combustibil decât o aeronavă din vechile generaţii. În prezent, AnimaWings operează tipul de aeronavă Airbus A320-200. Începând din vara lui 2024, vor ajunge şi primele două aeronave Airbus 220-300, achiziţionate în leasing operaţional.

Aeronavele Airbus A320NEO vor fi alocate pentru destinaţiile unde este nevoie de capacitate sporită. AnimaWings operează zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, dar şi din nouă alte oraşe din ţară.

Programul de operare pentru zborurile din 2024 urmează să fie publicat pe site-ul companiei pe 24 martie, având în vedere că până atunci se definitivează lista destinaţiilor noi care urmează să fie operate atât naţional, cât şi internaţional. AnimaWings va opera în acest an zboruri către destinaţiile de vacanţă acoperite de Christian Tour şi tour operatorii din România, cât şi zboruri regulate către marile oraşe europene.

Cele mai citite știri

Exit mobile version