Actualitate

Ciolacu: Avem un plan clar şi ferm pentru aderarea completă la Schengen până la sfârşitul anului

Avem un plan guvernamental clar şi ferm asumat pentru aderarea completă la Spaţiul Schengen până la sfârşitul anului, afirmă premierul Marcel Ciolacu, în ziua în care ţara noastră a aderat aerian şi maritim.

„România este de astăzi în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, o reuşită binemeritată de ţara noastră ca membru al Uniunii Europene. Beneficiile sunt evidente atât pentru cetăţenii români care pot călători mai uşor, cât şi pentru economia naţională, prin deschiderea unor noi oportunităţi în acest spaţiu de liberă circulaţie”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că aderarea aeriană şi maritimă la Schengen este „o victorie a României şi a tuturor celor care au crezut în acest proiect de ţară”.

„Avem un plan guvernamental clar şi ferm asumat pentru aderarea completă la Spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Am convingerea că prin seriozitate şi stabilitate vom realiza acest obiectiv, aşa cum am reuşit alte două proiecte majore – aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană – şi cum ne pregătim pentru a face parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”, încheie premierul.

Cele mai recente știri

To Top