Actualitate

Ciolacu: Joi voi avea o nouă şedinţă cu miniştrii privind proiectele derulate prin PNRR

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că joi, după şedinţa de guvern, va avea o nouă întâlnire cu miniştrii de resort privind stadiul implementării proiectelor derulate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

El a răspuns astfel, miercuri seară, într-un interviu la Euronews România, întrebat care este situaţia privind atragerea banilor din PNRR, având în vedere că există un termen stabilit în acest sens.

„În trei ani, până-n 2026, e o provocare. Joi, după şedinţa de guvern, iarăşi, voi avea şedinţă cu toţi miniştri, după ce fiecare ministru în parte, cu tehnicul lui, au avut întâlniri, în această perioadă, cu ministrul Fondurilor Europene, nu numai pe jaloanele pe care le avem de îndeplinit pentru cererile de plată, dar pentru fiecare investiţie în parte. Pentru că una erau priorităţile de acum doi-trei ani, când s-a făcut PNRR-ul, altele sunt provocările şi priorităţile în contextul unui război în Europa şi este normal să existe un dialog, dar Comisia nu te bagă în seamă decât dacă te duci cu lucruri concrete, cu programe concrete şi văd că tu stăpâneşti fenomenul”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a explicat că vor fi analizate toate proiectele pentru se vedea în ce stadiu se află, raportat la termenele de implementare.

„Pe infrastructură, de exemplu, România a solicitat peste 13 miliarde, s-au aprobat în jur de 7, diferenţa de 6 miliarde este acoperită de către statul român. Am ajuns cu cofinanţări, de exemplu autostrada Moldovei avem de 40%. Nu numai că trebuie o analiză şi anumite priorităţi, dar, repet, trebuie şi o dezvoltare uniformă a României”, a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top