Actualitate

Ciolacu: România în viitor să fie un hub pentru companiile din SUA care vor participa la reconstrucţia Ucrainei

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu la Prima News că îşi doreşte ca SUA să fie principalul investitor din România şi acest lucru se poate realiza. El a mai spus că, mai mult, vrea ca România în viitor să fie un hub pentru companiile din SUA care vor participa la reconstrucţia Ucrainei.

”Eu îmi doresc ca Statele Unite să fie principalul investitor din România şi principalul partener economic non-UE al României şi acest lucru se poate realiza. Mai mult, îmi doresc ca România în viitor să fie un hub pentru companiile din Statele Unite, care vor participa direct sau indirect la reconstrucţia Ucrainei”, a spus premierul la Washington.

Şeful Executivului a menţionat că aceste lucruri se construiesc în timp şi a considerat că este momentul prielnic pentru a porni această construcţie.

”Sunt ferm convins că România va fi un hub important în principal pentru companiile din Statele Unite, totul ţine de războiul din Ucraina. Vor fi investiţii pe teritoriul Ucrainei, în infrastructura critică, energetică în perioada următoare, de aceea am fost şi la secretara pe energie şi urmează în perioada următoare ca tehnicul domniei sale şi a Guvernului României şi cu reprezentanţii companiilor să aibă discuţii mult mai aplicate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul a menţionat că ”avem un parteneriat solid cu SUA şi România este chiar un partener şi credibil şi unul din stâlpii cei mai importanţi din Europa”.

”Totuşi avem pe teritoriul României peste 2000 de soldaţi americani şi astăzi am convenit foarte clar că activitatea şi prezenţa militarilor americani pe teritoriul României va continua”, a subliniat Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top