Actualitate

Ciucă: Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. Nu-l susţinem pe Piedone

Posted on

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, respinge varianta susţinerii candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la Primăria Capitalei în cazul în care actualul candidat comun al coaliţiei PNL-PSD, Cătălin Cîrstoiu, s-ar retrage.

„În acest moment, vă pot spune că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. Se pregăteşte domnul doctor Cîrstoiu pentru o conferinţă pe care o are în vedere, astfel încât să poată să stea de vorbă şi să lămurească toate aspectele. PNL, indiferent de formulă, a agreat să susţină împreună cu PSD un candidat care să fie candidatul actualei coaliţii de guvernare şi într-o alianţă electorală la nivelul Capitalei. Domnul Cristian Popescu nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu putem să îl susţinem. Nu este membru al niciunui partid. (…) Absolut, nu susţinem o astfel de candidatură”, a afirmat Ciucă, marţi, la Parlament.

Întrebat dacă există varianta retragerii lui Cătălin Cîrstoiu, Ciucă a răspuns: „Pentru acest moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue, cât am putut şi cât pot eu să înţeleg din cât l-am cunoscut pe domnul doctor Cîrstoiu, motiv pentru care consider că, odată ce vom avea toate aceste clarificări finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună cu dumnealui, ambele partide, şi aşa cred că este normal şi onest pentru fiecare dintre noi”.

Referindu-se la situaţia ipotetică a retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală pentru Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus: „În momentul în care vom ajunge la acea situaţie, vom lua decizia împreună cu partenerii noştri de coaliţie, pentru că am pornit pe un drum împreună, normal este să mergem pe acest drum împreună, cu un candidat agreat de ambele partide. (…) În momentul ăsta avem o singură variantă. Dacă vom avea nevoie să aplicăm varianta B sau varianta C, o vom face la vremea respectivă. Noi susţinem doar un candidat care este agreat”.

Cele mai citite știri

Exit mobile version