Actualitate

Ciucă despre deficit: Este vorba de plăţile făcute la începutul anului

Posted on

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că actualul deficit bugetar este legat plăţile care s-au făcut la începutul anului şi care veneau pe contractele din luna decembrie 2023.

„Am discutat cu premierul şi este vorba de plăţile care s-au făcut la începutul anului, care veneau pe contractele din luna decembrie 2023. Un lucru bun în toată această chestiune, pentru că aici vin datele de la Ministerul de Finanţe, sunt colectările la buget, iar pe sumele colectate rezultă foarte clar că este pentru prima dată când se îndeplinesc planurile de colectare. (…) Ştiu că nu are legătură, dar există, totuşi, o compensare între cele două”, a spus Ciucă, la sediul central al PNL, întrebat dacă este îngrijorat de deficitul mare.

El a fost întrebat, de asemenea, dacă există riscul ca deficitul să ajungă la 7% din PIB.

„Dacă ajunge la 7% va fi complicat să îl gestionăm. (…) Nu e vorba doar de ce se întâmplă anul acesta, pentru că situaţia financiar-bugetară din 2024 impactează pe ceea ce urmează să se întâmple în anii următori, de aceea trebuie gestionate foarte bine toate aceste aspecte”, a explicat liderul PNL.

Cele mai citite știri

Exit mobile version