Actualitate

Ciucă: PNL va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, luni, înainte de a merge la şedinţa coaliţiei, că PNL susţine noua lege a pensiilor şi nu doar la modul declarativ. El a amintit că în mandatul său de premier a crescut punctul de pensie de la 1.265 lei punctul de pensie la 1.785 lei, şi astfel „începând cu 1 ianuarie, vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei de 13,8% şi noua lege a pensiilor, de la 1 septembrie”. Acesta a reiterat că trebuie luate cât mai rapid măsuri pentru digitalizarea instituţiilor publice, mai ales a ANAF, atât la nivel central, cât şi restul structurilor ANAF, precum şi combaterea evaziunii fiscale care pe TVA se ridică, în prezent, la 45 miliarde lei.

„Am avut o şedinţă executivă a PNL, am avut o întâlnire şi cu miniştrii PNL, iar acum ne pregătim să mergem la întâlnirea de coaliţie. PNL, aşa cum am anunţat şi dăţile trecute, va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor, nu doar la modul declarativ. Ştiţi foarte bine că am mărit pensiile, în ultimii trei ani, de trei ori. Efectiv, pe mandatul meu, de la 1.265 lei punctul de pensie la 1.785 lei, ca atare, începând cu 1 ianuarie, vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei de 13,8% şi noua lege a pensiilor, de la 1 septembrie”, a declarat Nicolae Ciucă, luni la sediul PNL.

El a adăugat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a avea procesul de digitalizare şi combate evaziunea fiscală, cel puţin cea pe TVA, care se ridică în prezent la 45 miliarde lei.

„Vom lua măsurile necesare, astfel încât să introducem măsurile de digitalizare şi combatere a evaziunii fiscale, cel puţin pe TVA, care în momentul de faţă se ridică la valoarea de 45 de miliarde lei. Măsurile de digitalizare şi de funcţionare a tuturor structurilor ANAF, atât la cele centrale, de la sediul MFP, cât şi cele din teritoriu. Urmează ca la şedinţa coaliţiei să discutăm toate acestea”, a mai explicat liderul liberalilor.

Luni dimineaţă, preşedintele PNL precizat că „tot timpul se discută despre digitalizare, dacă asta este principala problemă, să trecem s-o facem”.

„Am făcut toate demersurile, inclusiv am dus o decizie in acest sens în Consiliul Suprem de Apărarea a Ţării. Trebuie să se facă digitalizarea, pentru că asigurarea resurselor financiare reprezintă o problemă de siguranţă naţională”, a afirmat Ciucă.

Acesta a mai spus că „nu ne permitem ca anul viitor să mai creştem taxe şi impozite”.

„Este deja o decizie în implementare, o mare parte a măsurilor vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Ca atare, nu putem să venim cu încă o povară pe mediul pentru afaceri”, a adăugat preşedintele PNL.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat luni, la sediul PNL, că va fi şedinţă de coaliţie la ora 14.00 în care Ministerul Finanţelor va prezenta de unde vor lua bani pentru majorarea pensiilor. El a precizat că PNL nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creştere de taxe şi impozite, cu riscul să arunce guvernarea în aer, adică să rupă orice discuţie cu PSD.

Cele mai recente știri

To Top