Actualitate

Cristian Erbaşu: „Cu o contribuţie de 8% din PIB, sectorul construcţiilor trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern”

Posted on

Resursa umană, digitalizarea, inovarea, eficienţa energetică şi economia circulară reprezintă provocările din următoarea perioadă pentru sectorul construcţiilor din România, este concluzia specialiştilor în domeniu, prezenţi la conferinţa internaţională privind inovarea şi digitalizarea în construcţii – Innoconstruct 2024.

„Cu o contribuţie de 8% din PIB, sectorul construcţiilor trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern, aşa cum noi, cei din industrie, trebuie să fim conştienţi că avem o responsabilitate uriaşă, cu atât mai mult cu cât în această decadă se urmăreşte, la nivel european, tranziţia către construcţii verzi şi transformarea digitală în toate sectoarele. Clusterul TEC vine să sprijine atât industria, cât şi Guvernul, în atingerea acestor obiective”, a transmis Cristian Erbaşu, preşedinte Clusterului TEC, într-un comunicat.

În viziunea experţilor, „digitalizarea şi inovarea sunt cuvintele-cheie” în sectorul construcţiilor.

„Un al treilea subiect care este de maximă importanţă este resursa umană şi toate provocările care sunt legate de calificări, upscaling, reducerea migraţiei, integrarea imigranţilor din diferite culturi, creşterea motivaţiei, integrarea noilor tehnologii şi reducerea reticenţei faţă de adopţie. Nu în ultimul rând, rămânem la fel de interesaţi de eficienţa energetică şi de economia circulară”, a subliniat Rodica Lupu, directoare în cadrul Cluster TEC.

Clusterul Technology Enabled Construction – TEC organizează, în perioada 29 – 30 mai, conferinţa internaţională privind inovarea şi digitalizarea în construcţii – Innoconstruct 2024.

Cele mai citite știri

Exit mobile version