Asigurări

Despăgubirile plătite anul trecut de asigurătorii membri ai UNSAR, în urma incendiilor şi a calamităţilor naturale, s-au ridicat la 113 milioane lei, în Regiunea Bucureşti-Ilfov

Posted on

Foto: iStock

Despăgubirile plătite anul trecut de asigurătorii membri ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), ca urmare a incendiilor şi a calamităţilor naturale, s-au triplat în Regiunea Vest a României, la 82 milioane lei, faţă de 26 milioane lei în 2022, arată datele UNSAR. În valori absolute, Regiunea Bucureşti-Ilfov conduce, ocupând primul loc în ultimii 4 ani, cu o valoare totală a despăgubirilor plătite de 113 milioane lei.

”Despăgubirile plătite anul trecut de asigurătorii Membri ai UNSAR, ca urmare a incendiilor şi a calamităţilor naturale, s-au triplat în Regiunea Vest a României. Astfel, în baza asigurărilor pentru companii şi a celor pentru locuinţe, s-au plătit despăgubiri de 82 milioane lei, faţă de 26 milioane lei în 2022, creşterea fiind de 215%. Aceasta reprezintă, de altfel, cea mai importantă dinamică la nivelul tuturor regiunilor de dezvoltare ale ţării noastre”, informează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Pe locul secund, în acest top, se află Regiunea Sud-Vest, cu o dublare a despăgubirilor achitate oamenilor şi companiilor, iar pe locul trei se află Regiunea Bucureşti-Ilfov. În această zonă, creşterea despăgubirilor plătite, ca dinamică, este de 43%.

Desigur, în termeni de valori absolute, Regiunea Bucureşti-Ilfov conduce, ocupând primul loc în ultimii 4 ani, cu o valoare totală a despăgubirilor plătite de 113 milioane lei.

“Indiferent că vorbim despre oameni sau companii, putem să fim protejaţi din punct de vedere financiar. Nu ne rămâne decât să ne informăm şi să luăm cea mai bună decizie pentru siguranţa noastră şi pentru continuitatea unui business – prin intermediul poliţelor de asigurare”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Riscul de incendiu este cel care provoacă cele mai mari daune, atât locuinţelor, cât şi companiilor. De exemplu, cea mai mare despăgubire achitată anul trecut, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, a fost de 514.000 euro. Aceasta este, de altfel, cea mai mare despăgubire înregistrată în ultimii 5 ani, fiind de 2 ori mai mare decât cea achitată în anul 2022 şi chiar de 4 ori mai mare faţă de cea din 2021.

“Cu puţin peste 20% dintre locuinţe şi business-uri asigurate la nivel naţional, accesarea unui plan anti-neprevăzut pentru situaţii nefericite – care pot avea un impact major asupra bugetului personal sau al unei companii – ar trebui să fie o prioritate”, a completat Alina Bărbulescu, specialist asigurări bunuri & proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

Cele mai citite știri

Exit mobile version