Tehnologie

Detalii exclusive despre primul centru de cercetare în inteligenţa artificială din România

inteligenta artificiala ai
Foto: iStock

România va avea primul centru de cercetare în inteligența artificială. Proiectul își propune să dezvolte o infrastructură specializată care să faciliteze elaborarea de modele experimentale, prototipuri şi noi tehnologii bazate pe AI şi va facilita transferul de soluții inovative către mediul economic și comunitate.

O universitate din România a demarat construcția primului centru de cercetare în inteligența artificială, printr-o investiție de peste 105 milioane de lei.

Este un proiect ambițios, care sigur că își propune să dezvolte pe de o parte capacitățile de folosire a inteligenței artificiale, dar în același timp să ne arate și cum putem la un moment dat să o stăpânim.

Institutul de Cercetare în Inteligență Artificială își propune să dezvolte o infrastructură specializată care să faciliteze elaborarea de modele experimentale, prototipuri, tehnologii și produse noi bazate pe inteligență artificială.

Această infrastructură va facilita transferul tehnologic al acestor soluții inovative către mediul economic și comunitate.

Cele mai recente știri

To Top