Business

Dividendele record plătite de Chanel au adus proprietarilor peste 12 miliarde de dolari în trei ani

Posted on

Foto: iStock

Familia care controlează producătorul de articole de lux Chanel a încasat dividende în valoare de 12,4 miliarde de dolari de pe urma câştigurilor pe care Chanel le-a realizat în ultimii trei ani, ceea ce a contribuit la o creştere semnificativă a averilor personale ale proprietarilor şi le susţin eforturile de a-şi diversifica afacerilor dincolo de fashion, transmite Bloomberg.

Potrivit unor documente bursiere, holdingul din Insulele Cayman al familiei Wertheimer urmează să primească dividende în valoare de 5,7 miliarde de dolari pentru rezultatele din 2023, cele mai mari dividende anuale plătite după ce Chanel a început să-şi publice rezultatele financiare la Londra, în urmă cu şase ani. Dividendele de 5,7 miliarde de dolari pentru anul 2023 se adaugă celor de 1,7 miliarde de dolari pentru anul 2022 şi celor de cinci miliarde de dolari pentru anul 2021.

Toţi aceşti bani au contribuit la o creştere cu 19% a averii nete a membrilor familiei Wertheimer în ultimul an, până la 108 miliarde de dolari, şi o creştere de aproximativ 26% faţă de situaţia înregistrată la plata dividendelor pentru anul 2021. Cei doi fraţi, Alain, 75 de ani, şi Gerard, 72 de ani, deţin participaţii egale în holdingul din Insulele Cayman care controlează Chanel, pe care le-au moştenit în calitate de nepoţi ai unuia dintre partenerii iniţiali de afaceri ai celebrei Gabrielle „Coco” Chanel.

Membrii familiei Wertheimer se numără printre francezii foarte bogaţi ale căror averi din cosmetice şi produse de lux au crescut exploziv în ultimii ani, pe măsură ce consumatorii au cumpărat genţi şi parfumuri de lux. Printre membrii acestui grup se numără Bernard Arnault, fondatorul LVMH şi cel mai bogat om de pe planetă, moştenitoarea imperiului L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, care este cea mai bogată femeie din lume, şi familia care stă în spatele producătorului de genţi de lux Hermes International SCA.

Familia Wertheimer profită de pe urma modului în care imperiul lor este structurat din punct de vedere geografic.

Insulele Cayman nu percep taxe pe dividende pentru companiile locale în timp ce Marea Britanie, unde Chanel îşi are sediul social, nu aplică taxe pe dividende plătite de o firmă britanică unei alte firmă peste hotare. AGERPRES/(AS – autor: Constantin Balaban, editor: Oana Tilică, editor online: Anda Badea)

Cele mai citite știri

Exit mobile version