Actualitate

DOCUMENT EXCLUSIV. Comisia Europeană cere României să reducă rapid deficitul bugetar

Foto: iStock

Comisia Europeană solicită României să reducă deficitul bugetar în 2024 și în 2025 şi ne avertizează că nu ne-am ţinut de propriul plan, potrivit unui document transmis de executivul european, prezentat în exclusivitate, luni, la Antena 3 CNN.

Mai exact, Comisia Europeană spune că nu am luat măsurile de reformă la care ne-am angajat şi că în continuare cheltuim mult mai mult decât producem, adică deficitul bugetar este mult prea mare.

În documentul prezentat la Antena 3 CNN, Comisia Europeană face toată această analiză și ne arată că de fapt, nu am făcut ce ne-am angajat.

Comisia ne recomandă să luăm măsuri pentru reducerea deficitului, care înseamnă majorări de taxe și impozite și reducerea cheltuielilor publice.

În România, de la 1 iulie vom avea o acciză mărită la carburanți. Asta înseamnă că la benzină plătim în plus cu 0,43 RON pe litru, iar la motorină cu 0,40 RON pe litru. Acest lucru înseamnă chiar și 25 de lei în plus la un plin, de la 1 iulie.

Aceste scumpiri de carburanți ar putea să antreneze scumpiri în cascadă.

Apoi, se recalculează pensiile, cele pe care le anunță de la 1 septembrie Guvernul Marcel Ciolacu, şi unde impactul este de 10 miliarde de lei până la sfârșitul anului.

Acest lucru înseamnă că deficitul va crește și mai mult, iar gaura din buget trebuie acoperită din alte încasări.

De asemenea, în afară de majorarea pensiilor, guvernul are în plan şi creşterea salariului minim.

Cele mai recente știri

To Top