Timp liber

Doi din trei români îşi vor petrece concediul în ţară

Foto: iStock

Aproximativ 66% dintre români îşi vor petrece concediul în România, iar unul din patru spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă variază între 1.000 şi 3.000 lei, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank, în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

„Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă – aproximativ 10,5% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 26% au răspuns între 1.000 – 3.000 lei, 21% vor aloca între 3.000 – 6.000 lei, circa 14% şi-au programat între 6.000 – 10.000 lei, iar peste 7% intenţionează să cheltuiască peste 10.000 lei”, susţin autorii sondajului.

Aproape o treime dintre respondenţi (32%) au spus că îşi vor petrece concediul în România, la mare, circa 27% merg la munte, iar aproape 7% îşi vor petrece vacanţa la rude/la ţară. Totodată, peste 31% dintre respondenţi afirmă că îşi vor petrece vacanţa în străinătate.

În ceea ce priveşte rezervările pentru vacanţă, circa 81% dintre români au menţionat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenţii de voiaj.

Aproape 38% dintre cei care au răspuns sondajului susţin că vor merge doar 3 – 4 zile în vacanţă anul acesta, circa 40% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, aproximativ 12% vor pleca 10 zile, iar puţin peste 6% vor petrece 14 zile sau chiar mai mult în vacanţă.

„Odihna reprezintă principalul motiv pentru 55% dintre românii care merg în vacanţă, în timp ce peste 31% dintre respondenţi declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13,5% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu, în timp ce mai puţin de 1% dintre români au declarat că merg în vacanţă pentru cumpărături”, mai arată studiul.

Totodată, peste 42% dintre respondenţi afirmă că îşi cumpără biletele online, în timp ce aproape 58% spun că nu fac acest lucru şi preferă să le achiziţioneze direct de la casele de bilete.

„Pentru plata cu cardul spre orice destinaţie, clienţii CEC Bank pot apela la cardul VISA Multicurrency ce oferă acces direct la conturi în zece valute. De asemenea, cheltuielile prilejuite de concediu pot fi plătite cu cardul de credit de la CEC Bank în până la 24 rate lunare fără dobândă, la orice comerciant din lume”, se precizează în comunicatul băncii.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 57,7% dintre respondenţi sunt salariaţi, 83,99% locuiesc la oraş, 37,86% au studii superioare.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârşitul anului 2023.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

Grupul CEC Bank a luat fiinţă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acţiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN SA (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Cele mai recente știri

To Top