Asigurări

EAZY Asigurări, primul insurtech din România, își consolidează echipa prin recrutarea lui Cristian Ionescu ca director general

Compania EAZY Asigurări, primul insurtech din România anunță numirea lui Cristian Ionescu în poziția de Director General.

De asemenea, Eazy anunță numirea lui Dan Filip pe poziția de Director General Adjunct. Mandatele celor doi sunt supuse aprobării Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

La mijlocul lunii septembrie 2023, EAZY Asigurări a primit din partea ASF autorizaţia de funcţionare şi autorizaţia de a practica asigurări generale inclusiv răspundere civilă auto (RCA). Compania face parte din portofoliul de investiții în domeniul tehnologiei, controlat de Sacha Dragic, cofondator al Superbet Group.

În ultimii cinci ani, Cristian Ionescu a fost Președinte al Directoratului Asirom, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG). Anterior, a fost Director General Adjunct al Allianz-Ţiriac, companie în care a petrecut mai bine de 18 ani și în cadrul careia a deținut și pozițiile de Chief Financial Officer și Chief Operating Officer.

Sunt încântat să mă alătur echipei ambițioase a Eazy Asigurări pentru a construi împreună o companie în care să integram toate oportunitățile date de tehnologie pentru a fi cât mai eficienți operațional, dar și inovativi în dezvoltarea de produse și servicii. Dezvoltarea sistemelor folosind încă de la început ultimele tehnologii conferă un avantaj pe care îl vom valorifica în interesul clienților și partenerilor noștri. Îmi doresc ca Eazy să fie acea companie în care oamenii performează pentru că știu că sunt apreciați și încurajați să inoveze“, a declarat Cristian Ionescu, noul Director General al EAZY.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor, noul Director General Adjunct, Dan Filip a lucrat ca Head of Actuarial Cash-Flow Modelling la NN Rotterdam și anterior ca director financiar în cadrul NN România. S-a alăturat Eazy în 2022 și a asigurat conducerea executivă pe parcursul perioadei de autorizare a companiei.

EAZY a nominalizat la nivel de CA și a înaintat către ASF propunerea de a aproba numirea lui Cristian Ionescu ca Director General și a lui Dan Filip ca Director General Adjunct. Cristian este un executiv a cărui experiență va accelera planurile EAZY de creștere și dezvoltare, continuând strategia de  a fi primul insurtech din România”, a declarat Theodor Alexandrescu, Președintele Consiliului de Administrație al EAZY Asigurări.

Compania va acoperi zona asigurărilor generale, inclusiv segmentul polițelor obligatorii RCA. Obiectivul este de a pune bazele unui insure-tech bazat pe un model de business complet nou, care să devină un jucător solid în piața locală de asigurări și să se poată extinde la nivel regional pe termen mediu.

Sectorul asigurărilor trebuie dus și în România în era high tech și asta vrem prin acest nou business. Ne dorim profesionalizarea și digitalizarea pieței locale, în acord cu un client modern obișnuit deja cu platforme de genul Amazon, Revolut, eToro”,  declara fondatorul EAZY, Sacha Dragic la momentul primirii avizului ASF.

Sacha și Augusta Dragic se numără printre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet depășind valoarea de 2,5 miliarde de euro, după ce în 2019 a atras ca acționar minoritar Blackstone, unul din cele mai mari fonduri de private equity din lume, cu active sub administrare de peste o mie de miliarde de dolari.

Dincolo de succesul Superbet, Sacha și Augusta Dragic dețin împreună un portofoliu diversificat de investiții directe și indirecte, în domenii cum ar fi serviciile financiare (Investimental,  noul intermediar pe piața românească de capital) și sectorul imobiliar  – dezvoltatorul Eli Parks.

De asemenea, familia Dragic este acționar minoritar în fondul de investiții Mozaik Investments și controlează D Moonshots, un fond de investiții cu capital de risc (Venture Capital).

Cele mai recente știri

To Top