Tehnologie

Elon Musk plănuieşte construirea unui supercomputer xAI

Posted on

Omul de afaceri american Elon Musk le-a spus recent investitorilor că startupul său de inteligenţă artificială xAI intenţionează să construiască un supercomputer care să alimenteze următoarea versiune a chatbotului său AI Grok, potrivit The Information, care citează o prezentare pentru investitori, relatează Reuters.

Musk a spus că vrea să pună în funcţiune supercomputerul propus până în toamna anului 2025, adăugând că xAI ar putea colabora cu Oracle pentru a dezvolta computerul.

xAI nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii. Oracle nu a răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

Când vor fi finalizate, grupurile conectate de cipuri – unităţile de procesare grafică (GPU) H100 ale Nvidia – ar fi de cel puţin patru ori mai mari decât cele mai mari clustere de GPU care există astăzi, a relatat The Information citându-l pe Musk dintr-o prezentare făcută investitorilor în mai.

Familia H100 de GPU-uri puternice de la Nvidia domină piaţa cipurilor pentru centrele de date pentru AI, dar poate fi greu de obţinut din cauza cererii mari.

Musk a fondat xAI anul trecut, pentru a concura OpenAI, susţinut de Microsoft şi Google.

Musk a cofondat şi OpenAI.

La începutul acestui an, Musk a spus că antrenarea modelului Grok 2 a avut nevoie de aproximativ 20.000 de GPU-uri Nvidia H100, adăugând că modelul Grok 3 şi nu numai vor necesita 100.000 de cipuri Nvidia H100.

Cele mai citite știri

Exit mobile version