Actualitate

Eurostat: Producția de servicii a scăzut în UE, dar a crescut în România, în februarie

depozit distributie bunuri

Producția de servicii a scăzut cu 0,1% în Uniunea Europeană și în zona euro în februarie, comparativ cu luna precedentă, însă România se numără printre statele membre unde s-au înregistrat creșteri, conform datelor publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției de servicii în februarie, comparativ cu luna precedentă, s-au înregistrat în Slovacia (1,9%), Belgia (1,1%), Polonia (0,8%), Letonia (0,7%), Germania și România (ambele cu 0,5%), iar cel mai sever declin în Malta (minus 3,7%), Bulgaria (minus 1,6%), Austria și Slovenia (ambele cu minus 1,4%).

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a scăzut cu 0,1% pe segmentul ”transport și depozitare”, cu 1,1% la serviciile de cazare și alimentație publică, cu 1,2% la activitățile imobiliare și cu 0,6% la serviciile administrative și de asistență, în timp ce a crescut cu 0,2% pe segmentul ”informare și comunicare” și cu 0,4% la activitățile profesionale, științifice și tehnice.

Datele Eurotat arată că în februarie, comparativ cu perioada similară din 2024, producția de servicii a crescut cu 2,1% în Uniunea Europeană și cu 1,7% în zona euro.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creșteri ale producției de servicii în februarie, comparativ cu perioada similară din 2024, s-au înregistrat în Danemarca (12,8%), Luxemburg (8,1%) și Grecia (7,1%), iar cel mai sever declin în Ungaria (minus 6,4%), Malta (minus 3,8%) și Italia (minus 2,6%). România a raportat un avans anual de 3,4% în februarie, după o creștere anuală de 0,8% luna precedentă.

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a crescut cu 3,6% pe segmentul ”transport și depozitare”, cu 4,5% pe segmentul ”informare și comunicare”, cu 0,5% la activitățile imobiliare, cu 1,1% la activitățile profesionale, științifice și tehnice, în timp ce a scăzut cu 1,6% la serviciile de cazare și alimentație publică și cu 0,1% la serviciile administrative și de asistență.

Cele mai recente știri

To Top