Actualitate

Fondurile de pensii facultative aveau, în aprilie, active în creştere cu 28%

Posted on

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,05 miliarde de lei, la finalul lunii aprilie, în creştere cu 28,1% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului anterior, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Cele mai multe investiţii au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (89,5%).”, se menţionează în raport.

Conform sursei citate, valoarea contribuţiilor virate în luna aprilie a fost de 60,2 milioane lei, în timp ce contribuţia medie a fost 165 lei.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,294 miliarde de lei, respectiv 65,3%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 1,33 miliarde de lei (26,4%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 189,652 milioane de lei, respectiv 3,8% din totalul activelor.

Potrivit datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 745.632 de participanţi în aprilie 2024.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea şi Raiffeisen Acumulare.

Cele mai citite știri

Exit mobile version