Actualitate

FSANP îi solicită premierului ca înainte de angajarea răspunderii pentru măsurile fiscale să se aşeze la masa negocierii cu sindicatele

Posted on

Foto: iStock

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită prim-ministrului Marcel Ciolacu ca, înainte de angajarea răspunderii pentru măsurile fiscale, să se aşeze la masa negocierilor cu sindicatele şi împreună să găsească o soluţie fiabilă pentru asigurarea stabilităţii economice şi sociale a României.

Conform unui comunicat al FSANP, reprezentanţii federaţiei atenţionează că, în sens contrar, „asumarea oarbă a unor măsuri sinucigaşe va declanşa instabilitate socială şi conflicte de muncă pe termen lung”.

Protestatarii care bat acum la uşile închise ale Guvernului, în scurt timp vor bloca instituţiile publice. Vom pune lacătul pe puşcării, domnule Ciolacu„, a declarat preşedintele FSANP, Cosmin Dorobanţu.

Totodată, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor solicită premierului să aducă la cunoştinţa tuturor românilor modul de cheltuire a banilor publici care a condus la gaura din bugetul statului de aproximativ 43 de miliarde de lei.

Măsurile de austeritate vehement trâmbiţate de liderii coaliţiei de guvernare sunt o consecinţă nemijlocită a cheltuirii haotice a banului public, într-o manieră ineficientă şi ineficace. Firmele de partid căpuşe şi sinecurile politice, acei bugetari inutili, sunt adevăraţii bugetofagi, ci nu bugetarii utili (profesorii, medicii şi poliţiştii)„, se arată într-un comunicat al SSANP.

Sindicatele din penitenciare semnalează că, prin desfiinţarea unor funcţii şi neplata muncii suplimentare în instituţiile publice, prim-ministrul României „sacrifică imoral” medicii, profesorii şi poliţiştii în avantajul „bugetarilor inutili care au contribuit risipirea banului public”.

Cele mai citite știri

Exit mobile version