Tehnologie

Google lansează o nouă generaţie a modelului AI de creare a imaginilor Imagen

google alphabet
Foto: iStock

Google continuă cursa de urmărire a rivalului OpenAI, care este susţinut de Microsoft, cu un nou instrument de inteligenţă artificială, care generează imagini pe baza comenzilor scrise.

Numit Imagen 2, acesta ar trebui să fie capabil de generarea unor imagini de calitate mai bună, cel puţin conform promisiunilor companiei prinsă de mai multe ori că exagerează funcţionalitatea propriilor produse de AI.

Neîncrederea în afirmaţiile făcute de oficialii Google legate de soluţiile de AI ale companiei este alimentată inclusiv de faptul că aceştia nu au prezentat nicio imagine creată de Imagen 2 pentru a-şi susţine promisiunile.

În plus faţă de versiunea anterioară, Imagen 2 este capabil să genereze texte şi logo-uri conform comenzilor date de utilizatori.

Datorită unor noi tehnici de antrenare, spun cei de la Google, Imagen 2 înţelege mai bine comenzile lungi date de utilizatori şi furnizează răspunsuri detaliate la întrebările legate de compoziţia imaginilor.

Imagen 2 a fost dezvoltat de DeepMind, laboratorul flagship al diviziei de AI din cadrul gigantului american, şi va fi oferit clienţilor Google Cloud.

Cele mai recente știri

To Top