Transporturi

Grindeanu: Terminalul Schengen al Aeroportului Timişoara se va inaugura săptămâna viitoare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timişoara, că terminalul Schengen al Aeroportului internaţional „Traian Vuia” din localitate va fi inaugurat săptămâna viitoare, odată cu noul terminal al acestuia.

Prezent pe şantierul Centurii Sud a municipiului Timişoara, ministrul Transporturilor a apreciat faptul că lucrarea la acest obiectiv de investiţii va fi gata în vara acestui an, cel mai probabil la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august, stadiul investiţiei fiind, la momentul actual, de peste 70%.

„Ne aflăm cam la 71-72% (la Centura Sud, n.r.), ceea ce e un lucru bun. Probabil că la sfârşitul acestei luni, martie, vom ajunge la 75%, ceea ce ne duce în situaţia contractuală, de altfel, ca undeva, în această vară, să terminăm Centura Sud, o epopee pe care noi, timişorenii, o ştim foarte bine”, a spus Grindeanu.

Lucrările la Centura Timişoara Sud au început în martie 2020, valoarea totală a investiţiei este de 458,5 milioane de euro şi presupune un şantier de 21 km de tronson. Odată finalizată, Centura Sud va permite ca o parte din trafic să fie scos din oraş şi s-ar degaja circulaţia urbană.

În ceea ce priveşte terminalul de Plecări Externe al aeroportului din Timişoara, acesta va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor. Investiţia se ridică la 184 de milioane de lei.

Finanţarea obiectivului este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului.

Cele mai recente știri

To Top