Actualitate

Guvernul german se aşteaptă la o contracţie cu 0,4% a economiei în acest an

Foto: iStock

Guvernul german se aşteaptă ca economia să se contracte cu 0,4% în acest an, conform prognozelor de toamnă ce urmează a fi publicate oficial săptămâna următoare, a dezvăluit pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Comparativ, în prognozele economice din luna aprilie, guvernul german miza în acest an pe o creştere economică de 0,4%.

Potrivit sursei citate de Reuters, Berlinul mizează totuşi pe o revenire pe creştere a economiei în următorii ani, când Produsul Intern Brut al Germaniei ar urma să înregistreze un avans de 1,3% în 2024 şi unul de 1,5% în 2025. De asemenea, sursa citată a informat că în conformitate cu noile prognoze, inflaţia în Germania ar urma să coboare până la 6,1% în acest an şi la 2,6% anul viitor.

Luna trecută, Comisia Europeană şi-a revizuit şi ea prognozele referitoare la performanţele economice ale Germaniei, estimând o contracţie de 0,4% în noile sale prognoze, faţă de un avans de 0,2% cât estima anterior.

Şi principalele institute economice din Germania, precum Institutul Ifo din München sau Institutul German de Cercetare Economică (DIW) din Berlin, se aşteaptă şi ele la o contracţie de 0,4% a economiei germane în acest an.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Cele mai recente știri

To Top