Actualitate

Ilie Ciuclea, Supercom: Suntem sub sabia Comisiei Europene în legătură cu multe lucruri care nu reușim să le facem încă în legătură cu industria deșeurilor

Posted on

Foto: iStock

România stă cu „sabia Comisiei Europene” deasupra capului în ceea ce privește industria deșeurilor, a declarat Ilie Ciuclea, Președinte al Asociației Române pentru Managementul Deșeurilor în cadrul Conferinței RO 3.0 „Lideri pentru viitor – sustenabilitate, viziune, inovație”.

Suntem sub sabia Comisiei Europene în legătură cu multe lucruri care nu reușim să le facem încă în legătură cu industria deșeurilor, cu tratarea acestora, eventual cu trecerea acestora către energie. Sunt tehnologii serioase în toată lumea, le cunoaștem, știm despre ce este vorba și probabil că trebuie neapărat să solicităm patronat în sprijin ceva mai substanțial din partea Guvernului României din punct de vedere al investițiilor în domeniul acesta ca să poată fi exploatate. Sigur că în ultima vreme s-a pornit un lucru deosebit de important și anume punerea în aplicare a Hotărârii de Guvern 1074 care continuă ce au început foarte mulți dintre colegii noștri care sunt foarte buni administratori. Mai este foarte mult de lucru. Susținem din toate punctele vedere, asociația noastră, grupul nostru patronal, acest subiect, în sensul că trebuie neapărat ca tot ce înseamnă deșeurile nereutilizabile plastic, hârtie, carton, sticlă să ajungă în industrie și asta înseamnă economia circulară și este foarte bine că legiuitorul a îndrăznit cu destul de multă putere să facă acest lucru chiar dacă trebuie umblat un pic la acordul fin pentru că în România trebuie să ne lovim de o realitate care există și trebuie foarte bine guvernată cu sprijinul de la guvern până la ultimul cetățean acestei țări. Știm foarte bine că există o industrie paralelă a prelucrării deșeurilor din ambalaje atât din carton cât și plastic, sunt colectori autorizați, colectori neautorizați, este o forță de muncă uriașă care astăzi mișună în România și într-un fel devalizează sistemele de colectare de pe rețele, dar ar trebui nu să fie eliminați, ci ar trebui să fie utilizați probabil ceva mai bine„, a declarat Ilie Ciuclea.

Cele mai citite știri

Exit mobile version