Vladimir Dascălu, împreună cu echipa Angelick Gelato, a reprezentat România la Gelato Europe Cup Rimini, cea mai prestigioasă competiție continentală din industria înghețatei artizanale, desfășurată între 18 și 19 ianuarie 2025. La acest eveniment internațional, care a reunit cei mai buni gelatieri din Europa, România a fost pentru prima dată prezentă, marcând un moment semnificativ pentru întreaga industrie de gelato autohtonă. Echipa cu care Vladimir Dascălu a mers la Gelato Europe Cup Rimini este formată din: Morar Cornel, Cofetar – Ciocolatier și Oana Gabriela Nita, Manager de echipă.
În cadrul Gelato Europe Cup, echipa Angelick Gelato a reușit să se claseze pe locul 6 din 8 echipe, un rezultat considerat extrem de onorabil, având în vedere nivelul înalt al concurenței si nivelul minim de experiență al echipei în astfel de competiții. Clasamentul competiției a fost: Germania, Franța, Italia, Belgia, Polonia, România, Marea Britanie și Albania.
Una dintre cele mai notabile probe ale competiției a fost Mystery Fruit, unde echipele au avut la dispoziție doar o oră pentru a crea un sorbet original pe baza unui fruct și a unei selecții de condimente desemnate. Echipa Angelick Gelato a creat un sorbet de afine cu piper negru și vanilie, iar rezultatul le-a adus locul 3 în clasamentul acestei probe.
Rezultatul a fost o surpriză plăcută pentru echipa Angelick Gelato, care a intrat în competiție fără a avea așteptări mari, dar cu dorința de a învăța și de a-și testa limitele. Deși a fost prima lor competiție de acest tip, experiența acumulată a fost extrem de valoroasă. Echipa a învățat tehnici noi și a avut ocazia să cunoască oameni din industria gelato-ului, având astfel o oportunitate rară de a se dezvolta.
Povestea gelateriei Angelick Gelato a început acum doi ani, în mai 2023, după ce Vladimir Dascălu a trecut la antreprenoriat, după ani de studii și experiență în industria cofetăriei. Participarea la un curs intensiv de gelato în Italia i-a deschis noi perspective asupra artei înghețatei artizanale și i-a oferit oportunitatea de a învăța tehnici autentice. Această experiență a fost revelatoare și a fost factorul motivator pentru a porni pe un drum propriu în afacerea de gelato, creând astfel Angelick Gelato.
„Pentru mine, acest drum în lumea gelato-ului a început în Cofetăriile Delice, acolo unde am învățat multe despre arta deserturilor. De acolo am plecat și am ajuns să construiesc propriul meu business. Astăzi, cu fiecare pas pe care îl fac, sunt tot mai convins că acest drum îmi va aduce multe satisfacții și oportunități de a crește și de a evolua. Mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect mai ales tatălui meu, iar competițiile de acest gen sunt doar începutul!”, a declarat antreprenorul Vladimir Dascălu.
La începutul sezonului călduros, sorbetul de afine cu piper negru și vanilie, care a câștigat locul 3 la Gelato Europe Cup, va fi disponibil în locațiile Angelick Gelato. De asemenea, echipa se pregătește pentru următoarele provocări și oportunități, continuând să aducă gelato-ul de calitate în fața iubitorilor de înghețată din întreaga țară.
Angelick Gelato, producătorul de înghețată artizanală din Prahova, a avut, la final de 2024, 28 sortimente de gelato, din care cel mai vândute sunt ciocolata belgiană, fisticul siclian și sorbetul de zmeură. Angelick Gelato folosește doar ingrediente naturale, atent selecționate și certificate pentru a garanta prospețimea și autenticitatea fiecărei rețete. De exemplu, ciocolata belgiană, piureuri de fructe frantuzești, pasta de fistic sicilian, pasta de alune de Piedmont etc. Înghețata artizanală Angelick se găsește în momentul de față în cele 8 locații ale partenerilor din Sinaia, Ploiești și Câmpina, urmând ca din primăvară acestui an să se deschidă prima locație Angelick.
