Actualitate

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele 10 luni cu 1,2%

Foto: iStock

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023, în termeni nominali, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,2%, respectiv cu 3,0%, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică.

Conform sursei citate, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele 10 luni din acest an, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2022, a înregistrat o creştere, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,2%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+13,1%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,2%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+9,0%), comerţului cu ridicata nespecializat (+3,7%)şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,2%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-9,1%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-4,9%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2022, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,0%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,2%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+4,7%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (+3,0%), comerţul cu ridicata al altor maşini,
echipamente şi furnituri (+2,8%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+2,4%) şi din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,1%). Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 0,6%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, în termeni nominali, pe ansamblu, a rămas la acelaşi nivel. Scăderi s-au înregistrat în comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-10,5%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-10,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,2%) şi în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-1,2%). Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+12,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,7%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+5,7%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,2%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a scăzut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,1%.

Cele mai recente știri

To Top