Actualitate

Legea care stabileşte cadrul de gestionare a vehiculelor scoase din uz, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, la sfârşitul lui martie, un proiect de lege potrivit căruia operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare, tratare, dezmembrare a vehiculelor scoase din uz sunt obligaţi să semnalizeze activitatea pe care o desfăşoară, prin indicarea pe panouri montate în zone cu vizibilitate bună a elementelor de identificare corespunzătoare activităţii.

Această lege are ca obiect de reglementare instituirea ca obligaţie a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare, dezmembrare şi tratare a vehiculelor scoase din uz de a semnaliza activitatea pe care o desfăşoară, prin indicarea pe panouri montate în zone cu vizibilitate bună, a elementelor de identificare corespunzătoare activităţii.

Încălcarea dispoziţiilor acestei legi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni, şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice.

Cele mai recente știri

To Top