Actualitate
Lider PNL: Eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști va produce mai multe daune decât economii
Eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști va produce mai multe daune decât economii și va afecta deopotrivă universitățile de profil, angajatorii și angajații, afirmă vicepreședintele PNL Alin Nica.
„Angajații din IT au reprezentat principalul motor al dezvoltării județului Timiș, și, în continuare, contribuie consistent la competitivitatea mediului de afaceri timișean. Eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști va produce mai multe daune decât economii și va afecta deopotrivă universitățile de profil, angajatorii și angajații. Păstrez legătura cu mediul de afaceri și știu cât de importantă este predictibilitatea și siguranța în relația cu autoritățile statului. De exemplu, domeniul construcțiilor: nu poți spune în 2018 că este domeniu strategic pentru 10 ani, iar după doar cinci ani, să dai peste cap socotelile companiilor. Chiar dacă este o situație de criză, e periculos să alunecăm în socialism și să sacrificăm domeniile care produc”, scrie pe Facebook Alin Nica.
Liderul PNL afirmă că este de acord cu reducerea cheltuielilor, însă propune să se înceapă cu pensiile speciale, apoi restructurări masive în administrația centrală și în agențiile aferente.
„ Și noi, aici, la nivel local vom restrânge cheltuielile, dar o vom face inteligent, fără să prejudiciem economia care funcționează. Voi susține în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, la nivel național, în cadrul negocierilor, și, public, acolo unde îmi va fi solicitat punctul de vedere, să păstrăm excepțiile fiscale din IT și să eliminăm pragul de 7.5% pentru cheltuielile cu activitățile culturale, sportive și cele specifice cultelor. (…) Socialiștilor li se pare egoism dorința naturală a oamenilor care produc să păstreze mai mult din ce câștigă și, drept urmare, îi suprataxează. Oamenii politici de stânga au introdus toate exceptiile din Codul fiscal iar acum, cu maximă ipocrizie, dau vina pe cei exceptați că sunt privilegiați și trebuie sancționați. Principial, social democrații nu vor să dea libertatea alegerii celei mai potrivite modalități de organizare fiscală, iar celor care se descurcă în hățișul fiscal total nepredictibil, le impun constrângeri suplimentare. Prin plafonarea prețurilor, aceștia vor controlul economiei din partea statului, uitând că oferta și cererea stau la baza economiei de piață. În general vorbind, din păcate, socialiștilor nu le place libertatea de alegere pentru că s-ar putea să nu mai fie aleși”, încheie Nica.