Actualitate

Marcel Ciolacu: Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor

Posted on

Foto: gov.ro

„Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”, scrie premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Conform premierului, odată cu aprobarea modificării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, de marţi „scăpăm definitiv de coşmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la îngheţarea punctului de pensie până în 2070”.

„Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experţii Bancii Mondiale şi ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari. Înlăturăm, în acest fel, inechităţile dintre pensionarii care au contribuit şi au muncit la fel şi asigurăm garanţia că veniturilor pensionarilor vor putea creşte şi în viitor, corelate în mod legitim cu performanţa economică a ţării”, transmite Marcel Ciolacu.

Premierul adaugă că acesta este unul dintre obiectivele sale esenţiale în mandatul de premier: creşterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai.

Cele mai citite știri

Exit mobile version