Actualitate

Marcel Ciolacu pregătește prima remaniere a Guvernului PSD- PNL

Posted on

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu pregătește o remaniere guvernamentală de amploare, planificată să aibă loc la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Coaliția a convenit că niciun ministru care intenționează să candideze la alegerile locale sau europarlamentare nu va putea să o facă în timp ce este în funcție, ceea ce va conduce la o remaniere semnificativă, informează Jurnalul.

Într-o mișcare care afectează în mod special PNL-ul, s-a adoptat o regulă nouă, fără posibilitate de derogare, cu care Nicolae Ciucă este de acord: liderii filialelor județene vor fi obligați să intre în cursa pentru funcția de primar sau consilier județean.

Miniștrii care ar putea candida la europarlamentare sau locale:

Miniștri din PNL:

  1. Raluca Turcan – ministrul Culturii (lider al PNL Sibiu): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primăria Sibiu sau la CJ Sibiu.
  2. Alina Gorghiu – ministrul Justiției (lider al PNL Argeș): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primărie sau la consiliul județean, dar sursele noastre susțin că Alina Gorghiu își dorește un mandat de europarlamentar.
  3. Adrian Veștea – ministrul Dezvoltării (Liderul PNL Brașov) – conform regulii din PNL este obligat să candideze la primăria Brașov sau la CJ Brașov. Veștea a venit în funcția de ministru direct din postura de președinte al CJ Brașov.
  4. Sebastian Burduja – ministrul Energiei (liderul PNL București): este candidatul asumat de PNL pentru Primăria Capitalei, în cazul în care liberalii vor merge pe cont propriu.

Miniștri din PSD:

  1. Simona Bucura Oprescu – Ministrul Muncii: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.
  2. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Lista rămâne deschisă pentru că nu s-au finalizat încă negocierile dintre PSD și PNL, potrivit sursei citate.

Cele mai citite știri

Exit mobile version