Timp liber

Martie este luna de primăvară cu cele mai mici tarife la zborurile către o destinaţie europeană

Foto: iStock

Martie este luna de primăvară cu cele mai mici tarife la zborurile către o destinaţie europeană, cu un preţ mediu de 165 de euro, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro, potrivit unei analize realizate de o agenţie de turism online Vola.ro.

În topul destinaţiilor europene spre care vor zbura românii în această primăvară se numără Milano, Roma, Paris, Londra, Barcelona, Bruxelles, Mallorca şi Veneţia.

Potrivit Vola.ro, peste 56% dintre români şi-au rezervat zborurile din timp, cu 31-90 de zile înaintea datei de plecare.

Cea mai ieftină rezervare înregistrată pe platformă în această primăvară a fost pe ruta Paris – Cluj-Napoca, la numai 30 de euro.

„Preţurile zborurilor încep să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival şi intervine cererea tot mai mare. De altfel, specialiştii le recomandă turiştilor să îşi planifice în avans călătoriile din această vară şi să rezerve din timp zborurile, pentru că preţurile biletelor de avion vor suferi majorări semnificative pe durata sezonului estival. Potrivit datelor emise de Vola.ro, preţul mediu/pasager pentru un zbor din această primăvară este de 182 de euro, cea mai ieftină lună fiind martie, cu 165 de euro preţul mediu pentru un zbor, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit Vola.ro, printre rutele spre care zborurile costă sub 50 de euro în această primăvară se numără Bucureşti – Milano, Bucureşti – Tirana, Cluj-Napoca – Bruxelles, Cluj-Napoca – Paris, la 29 de euro, Bucureşti – Salonic şi Timişoara – Veneţia, la 31 de euro, Bucureşti – Malta, la 32 de euro, Bucureşti – Oslo şi Bucureşti – Catania, la 43 de euro, Bucureşti – Birmingham şi Bucureşti – Bari, la 49 de euro.

Cele mai recente știri

To Top