Actualitate

Măsuri de austeritate la Guvern. Care sunt ministerele care vor primi cei mai mulţi bani în 2024

Posted on

Foto: iStock

Măsurile de austeritate se prelungesc și anul viitor. Asta înseamnă că anumite ministerele rămân cu bugetele de avarie și posturile tăiate, informează Antena 3 CNN.

Potrivit sursei citate, liderii Coaliției au avut deja o întâlnire în care s-a discutat împărțirea banilor în 2024, iar ministere precum cel al Muncii și cel al Educației au cerut fonduri mult mai mari față de anii precedenți.

Asta în timp ce, spun surse politice, premierul vrea să schimbe radical modul în care sunt dați banii la stat și către ministere.

Practic, doar investițiile vor fi prioritatea anul viitor. Iar dacă ministerele nu vin cu plan de investiții, atunci vor primi şi mai puțini bani. Spre exemplu, Ministerul Muncii a cerut o sumă colosală 173 de miliarde în 2024.

Asta pentru acoperi atât creșterea pensiilor de la 1 ianuarie, dar și cea de-a doua creștere din luna septembrie. Este vorba despre un buget de trei ori mai mare decât cel din 2023.

În 2023 au primit 60 de miliarde de lei, iar în 2024 au cerut 173 de miliarde. La fel mai mulți bani, spunea Ministerul Educației, pentru că și acolo vor fi creșteri de salarii de la începutul anului cu 20% nu cu 50% pentru că spunea premierul, 30% au primit deja după greva din această vară.

Cele mai citite știri

Exit mobile version