Tehnologie

Meta Platforms lucrează la un nou sistem de inteligenţă artificială, menit să fie la fel de puternic ca cel mai avansat model oferit de OpenAI

Posted on

Foto: iStock

Meta Platforms lucrează la un nou sistem de inteligenţă artificială menit să fie la fel de puternic ca şi cel mai avansat model oferit de OpenAI, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, transmite Reuters.

Compania mamă a Facebook îşi propune ca noul său model AI să fie gata anul viitor, a spus publicaţia, adăugând că va fi de câteva ori mai puternic decât versiunea sa comercială numită Llama 2.

Llama 2 este modelul de limbaj AI open source al Meta, lansat în iulie şi distribuit de serviciile cloud Azure ale Microsoft pentru a concura cu ChatGPT al OpenAI şi Bard al Google.

Sistemul planificat, ale cărui detalii ar putea fo modificate, ar ajuta alte companii să construiască servicii care produc text sofisticat, analiză şi alte rezultate.

Meta se aşteaptă să înceapă antrenarea noului sistem AI, cunoscut ca model de limbaj mare, la începutul anului 2024.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Bloomberg News a relatat în iulie că Apple lucrează la oferte AI similare cu ChatGPT al OpenAI şi Bard al Google, adăugând că Apple şi-a construit propriul cadru, cunoscut sub numele de ”Ajax”, pentru a crea modele mari de limbaj şi testează, de asemenea, un chatbot pe care unii ingineri îl numesc ”Apple GPT”.

Cele mai citite știri

Exit mobile version