Tehnologie
Meta Platforms vor folosi conţinutul de ştiri Reuters în chatbotul său cu inteligenţă artificială
Meta Platforms a anunţat vineri că chatbotul său de inteligenţă artificială va folosi conţinutul Reuters pentru a răspunde în timp real întrebărilor utilizatorilor despre ştiri şi evenimente actuale, marcând cea mai recentă colaborare între o mare companie de tehnologie şi un editor de ştiri, transmite Reuters.
Nici Meta, nici compania-mamă a Reuters, Thomson Reuters, nu au dezvăluit detaliile financiare ale parteneriatului.
Acest acord reprezintă primul parteneriat media al Meta de ani de zile şi vine într-un moment în care compania a redus conţinutul de ştiri pe platformele sale, după critici din partea autorităţilor de reglementare şi a editorilor cu privire la dezinformare şi dispute legate de împărţirea veniturilor.
Meta AI, chatbot-ul companiei, este disponibil pe toate platformele sale, inclusiv Facebook, WhatsApp şi Instagram. Gigantul social media nu a specificat dacă intenţionează să folosească conţinutul Reuters pentru a antrena modelul său de limbaj extins.
”Putem confirma că Reuters a încheiat un parteneriat cu furnizori de tehnologie pentru a licenţia conţinutul nostru de ştiri de încredere, bazat pe fapte, pentru a alimenta platformele lor de inteligenţă artificială. Termenii acestor acorduri rămân confidenţiali,” a declarat un purtător de cuvânt al Reuters într-un comunicat.
Reuters va fi recompensată pentru accesul la jurnalismul său în baza unui acord pe mai mulţi ani, conform unui raport publicat vineri de Axios, care a fost prima publicaţie ce a relatat ştirea.
Prin parteneriatul său cu Reuters, ”Meta AI poate răspunde la întrebările legate de ştiri cu rezumate şi linkuri către conţinutul Reuters,” a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat trimis prin e-mail.
Alte companii, inclusiv OpenAI, creatorul ChatGPT, şi startupul Perplexity, susţinut de Jeff Bezos, au încheiat parteneriate similare cu organizaţii de ştiri.