Timp liber

Miliardarul francez Francois-Henri Pinault cumpără agenţia de talente Creative Artists Agency din Hollywood

Foto: iStock

Miliardarul francez al bunurilor de lux Francois-Henri Pinault a ajuns la un acord pentru cumpărarea unui pachet majoritar de acţiuni la Creative Artists Agency (CAA), adăugând importanta agenţie de talente de la Hollywood la imperiul familiei sale, care reuneşte modă, vin şi artă contemporană, au declarat părţile implicate, în această săptămână, transmite Reuters.

Detaliile financiare ale tranzacţiei, în care holdingul familiei sale, Artemis, va cumpăra participaţia aparţinând firmei de capital privat TPG, nu au fost furnizate.

Mişcarea lui Pinault, care este preşedinte şi CEO al Kering, grupul francez care deţine marca de modă Gucci, vine pe măsură ce industria modei devine tot mai apropiată de industria divertismentului.

Prezenţa vedetelor precum Beyonce, Zendaya şi Rihanna a devenit esenţială pentru a atrage atenţia asupra prezentărilor de modă, iar rivalul mai mare al Kering, LVMH, l-a recrutat pe Pharrell Williams să conducă modelele de îmbrăcăminte pentru bărbaţi pentru Louis Vuitton.

Agenţia cu sediul în Los Angeles, care reprezintă mii de actori, regizori şi artişti muzicali, inclusiv pe Beyonce şi pe soţia lui Pinault, Salma Hayek, a început să reprezinte sportivi din 2006.

Discuţiile dintre părţi au fost raportate în iulie.

TPG a investit pentru prima dată în CAA în 2010 şi, în 2014, şi-a majorat participaţia la 53%, într-o tranzacţie care a evaluat agenţia la 1,1 miliarde de dolari.

Vânzarea vine într-un moment tumultuos la Hollywood, cu spectacole şi filme întrerupte de greve ale actorilor şi scriitorilor de film şi televiziune de luni de zile.

De asemenea, vine pe fondul unui val de acorduri în industria bunurilor de lux, inclusiv recentele achiziţii de către Kering ale firmei de modă Valentino şi parfumierului Creed, pe măsură ce cumpărătorii bunurilor de lux încep să îşi restrângă achiziţiile, după cheltuielile mari post-pandemie.

Firma globală de investiţii Temasek va rămâne un investitor minoritar în agenţie, în timp ce CMC Capital va rămâne ”un partener strategic”, potrivit unui comunicat. T

riumviratul de conducere al CAA, al lui Bryan Lourd, Kevin Huvane şi Richard Lovett, va rămâne, aceştia fiind copreşedinţi ai agenţiei, deşi Lourd va fi numit director general la încheierea tranzacţiei, care urmează să fie finalizată anul acesta.

Cele mai recente știri

To Top