Actualitate

Ministrul Digitalizării: Avem confirmarea că a existat un atac cibernetic la Camera Deputaţilor

Foto: iStock

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a declarat marţi că s-a confirmat atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor.

„Avem confirmarea că a existat un atac cibernetic, un incident cibernetic al cărui victimă a fost Camera Deputaţilor. Au fost extrase date de aproximativ 250 de Gigabytes, o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor. În momentul de faţă instituţiile statului îşi fac treaba şi sunt la sediul Camerei Deputaţilor şi urmează să emită un raport tehnic în baza căruia este evident că preşedintele Camerei Deputaţilor se va îndrepta împotriva răufăcătorilor. Am avut o discuţie cu preşedintele Camerei, Alfred Simonis, în clipa în care avem raportul tehnic urmează să se îndrepte împotriva lor”, a spus Bogdan Ivan, la sediul central al PSD.

El a adăugat că site-ul este în responsabilitatea STS şi în responsabilitatea directă a Camerei Deputaţilor.

„Ce e foarte important să ştie toată lumea că, în momentul de faţă, avem pe rol mai multe modificări legislative la Legea securităţii cibernetice, pentru a înăspri cât se poate mult această legislaţie pentru a proteja cât mai mult oamenii”, a menţionat el.

Cele mai recente știri

To Top