Actualitate

Ministrul Economiei: „Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiștii pe litoral”

Posted on

Ministrul Economiei, Radu Oprea, afirmă că reprezentanții autorităților locale, județene și naționale trebuie să discute cu operatorii din turism „pentru a avea un produs turistic vandabil și competitiv”: „Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiștii pe litoral„.

Litoralul românesc este pregătit să primească turiști. Am fost la comandamentul litoral al ANPC, unde comisarii sunt în dispozitiv de lucru pentru a supraveghea calitatea serviciilor pe care le primesc turiștii români și străini. Prevenția și îndrumarea sunt foarte importante pentru mine, îmi doresc ca mediul de afaceri să găsească parteneri corecți în reprezentanții statului român. Corect înseamnă să fii alături de antreprenor cu sfaturi și îndrumare, dar și alături de consumator prin aplicarea sancțiunilor necesare atunci când regulile și legislația sunt încălcate. Cred că printr-un dialog continuu și implicare cazurile în care vor fi aplicate sancțiuni vor fi din ce în ce mai rare„, scrie pe Facebook Radu Oprea.

Ministrul Economiei afirmă că este nevoie de colaborare și între diversele instituții ale statului român.

Starea de provizorat, lipsa predictibilității duce la lipsa investițiilor de calitate din partea antreprenorilor din turism. Astăzi avem doar șase plaje care au primit eticheta de calitate Blue Flag. Puțin pentru cei 245 de km de litoral. Dacă ne dorim ca litoralul românesc să fie o opțiune pentru turiștii români și străini trebuie ca împreună cu reprezentanți ai autorităților locale, județene și naționale să stăm la aceiași masă a dialogului cu operatorii din turism, cu specialiștii pentru a avea un produs turistic vandabil și competitiv. Trebuie să creăm împreună povestea de succes care să atragă turiștii pe litoral, acest lucru înseamnă infrastructură turistică adecvată și raport calitate preț competitiv. Încă avem de lucru, dar obiectivul de a avea turiști mulțumiți trebuie să ne unească eforturile„, încheie Oprea

Cele mai citite știri

Exit mobile version