Actualitate

Ministrul Muncii a semnat foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială

Foto: Facebook/Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a semnat, la Liege, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială, informează marţi ministerul de resort.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, documentul întăreşte rolul pe care îl au statele membre de a dezvolta întreprinderi nu doar profitabile, ci şi incluzive şi sustenabile.

„Creşterea sărăciei reprezintă un risc uriaş pentru Uniunea Europeană. Iar economia socială poate fi unul dintre cele mai importante instrumente la îndemână pentru noi toţi. De aceea trebuie să sprijinim integrarea persoanelor vulnerabile. Tot astăzi, la Bucureşti, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a depus un proiect în cadrul programului ‘Educaţie şi formare’ în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale”, a declarat, în deschiderea conferinţei de la Liege, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Economia socială reprezintă activităţile organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general sau interesele unei colectivităţi, şi are la bază iniţiativa privată şi voluntară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate, precum şi distribuirea limitată a profitului către asociaţi.

„România are o tradiţie îndelungată în economia socială, de la dezvoltarea produselor de artizanat în asociaţii cooperatiste şi până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Noul concept pune accent pe digitalizare ca mijloc de promovare a economiei sociale”, se mai spune în postare.

Cele mai recente știri

To Top