Actualitate

Ministrul Muncii crede că România și-a atins obiectivele în domeniul politicilor sociale

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a avut o reuniune bilaterală cu Mathias Cormann, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în marja reuniunii ministeriale a OCDE pe politici sociale, care a avut loc la Paris, informează sâmbătă ministerul de resort într-o postare pe Facebook.

Cu această ocazie, Mathias Cormann a felicitat Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale pentru finalizarea cu succes a evaluării României în cadrul Comitetului OCDE pentru Politici Sociale și Migrație (ELSAC).

‘Mulțumim pentru sprijinul și expertiza acordate! Ministerul Muncii a făcut reforme importante în integrarea tinerilor pe piața muncii, stabilirea salariului minim, asistența socială și sistemul public de pensii, aliniate la recomandările OCDE. Aceste reforme pot fi modele de bune practici și pentru alte state, așa cum și România poate beneficia de bunele practici din alte țări’, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

La reuniune a participat și secretarul de stat Luca Niculescu, coordonator național al procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

În plenul reuniunii ministeriale OCDE ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat că investițiile sociale nu sunt un cost, ci o oportunitate strategică pentru dezvoltarea sustenabilă și reducerea inegalităților. ‘Nicio reformă, nicio măsură de sprijin nu sunt prea costisitoare atunci când vine vorba despre protejarea cetățenilor noștri și despre garantarea unei vieți demne pentru toți. Un stat puternic investește în primul rând în oameni!’, a declarat Simona Bucura-Oprescu care a trecut în revistă principalele măsuri luate de România în acest sens.

În intervenția sa din sesiunea tematică pe tema ‘Fertilitatea, longevitatea și tranziția demografică: rolul politicii sociale’, Simona Bucura-Oprescu a arătat provocările cu care se confruntă țara noastră, dar și măsuri active, precum FIV sau Family Start, și a subliniat că, în calitate de stat candidat la OCDE, România este deschisă să învețe și să aplice bunele practici internaționale.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este o organizație interguvernamentală cu 38 de țări membre, fondată în 1961 pentru a stimula progresul economic. România este în plin proces de aderare la OCDE, aflându-se în prezent în etapa de furnizare de informații tehnice suplimentare, organizarea de misiuni de informare și evaluarea ulterioară în cele 26 de Comitete ale Organizației.

Cele mai recente știri

To Top