Actualitate

Ministrul Muncii: Refugiaţii din Ucraina au beneficiat de grijă şi sprijin din partea statului român. Continuăm pe această linie

Foto: gov.ro

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a discutat marţi cu reprezentantul în România al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Pablo Zapata, despre situaţia refugiaţilor din Ucraina.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a MMSS, a fost făcută o trecere în revistă a prevederilor legale relevante şi a măsurilor deja implementate de ţara noastră, reprezentantul UNHCR apreciind bunele practici implementate în acest sens de la nivelul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

„Refugiaţii din Ucraina au beneficiat de grijă şi sprijin din partea statului român. Vom continua pe această linie. În urma întâlnirii de astăzi am luat două decizii importante pentru creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii a refugiaţilor ucraineni şi pentru protecţia persoanelor şi grupurilor vulnerabile. Astfel, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor fi iniţiate cursuri de limba română pentru refugiaţii din Ucraina, pentru a creşte accesabilitatea acestora pe piaţa muncii. Pe de altă parte, vom face o analiză a standardelor specifice de evaluare şi încadrate în grad de dizabilitate din cele două ţări pentru a compatibiliza sistemele de protecţie pentru persoanele vulnerabile”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Conform datelor ANOFM, de la izbucnirea conflictului din Ucraina şi până în prezent au fost organizate nouă Burse ale Locurilor de Muncă pentru ucraineni. 19.000 de refugiaţi din Ucraina sunt înregistraţi ca fiind persoane în căutarea unui loc de muncă, fiind încheiate 7.000 de contracte de muncă pentru aceştia.

Cele mai recente știri

To Top