Actualitate

Noi scumpiri la raft, în magazinele din România. Motivul pentru care românii vor plăti mai mult

Posted on

Foto: iStock

Românii vor avea parte, în curând, de noi scumpiri la raft, în magazine. Oamenii vor scoate sume considerabile de bani din buzunare pentru a face cumpărături, informează Antena 3 CNN.

Situaţia tensionată din Orientul Mijlociu dă peste cap comerţul la nivel global. Coletele vor ajunge acum cu întârzieri mari, iar multe dintre produse se vor scumpi considerabil. De vină sunt atacurile lansate de piraţii somalezi şi rebelii Houthi, care atacă frecvent navele comerciale ce tranzitează Marea Roşie.

După numeroasele atacuri lansate de miliţiile teroriste, unele nave tranzitează Marea Roşie sub protecţie militară. Altele încearcă să ocolească total zona ameninţată, însă din acest motiv mărfurile ajung cu întârzieri mari.

Întrâzierile mari ne vor costa şi pe noi, iar asta pentru că transportul naval este şi el mult mai scump. Valoarea de asigurare a unei nave a crescut de 70 de ori. În unele cazuri noile rute sunt și cu 4000 de mile marine mai lungi și din această cauză se înregistrează și întârzieri foarte mari.

Specialiştii în domeniu ne asigură însă că nu vom rămâne cu rafturile goale, însă vom fi nevoiți să plătim mai mult.

Cele mai citite știri

Exit mobile version