Transporturi

Numărul pasagerilor pe aeroportul Heathrow a depăşit nivelul anterior pandemiei

Posted on

Foto: iStock

Aeroportul britanic Heathrow a înregistrat cea mai aglomerată lună februarie din istoria sa în ceea ce priveşte numărul numărul de pasageri, cererea pentru călătorii aeriene depăşind nivelul de dinaintea pandemiei, transmit DPA şi site-ul lse.co.uk.

Numărul pasagerilor care au trecut luna trecută prin aeroportul din vestul Londrei s-a situat la 5,8 milioane de persoane, faţă de 5,5 milioane de pasageri în februarie 2019 şi 5,2 milioane de persoane în februarie 2022. Este cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată într-o lună februarie, chiar înainte de ziua suplimentară de 29 februarie din 2024, an bisect.

În vacanţa şcolară din februarie au trecut prin aeroportul Heathrow peste două milioane de pasageri, destinaţiile însorite fiind mai populare decât vacanţele la schi.

Directorul general al Heathrow, Thomas Woldbye, a avertizat că insuccesul de săptămâna trecută al Trezoreriei de a reintroduce achiziţiile de produse scutite de taxe pentru turiştii care cumpără bunuri din Marea Britanie reprezintă „o oportunitate pierdută”.

Acesta a adăugat: „Este minunat să salutăm sosirea uni număr atât de mare de pasageri, stabilind un nou record la Heathrow. Deşi deservim mai mulţi oameni, vizitatorii care sosesc în Regatul Unit cheltuie mai puţin din cauza eliminării cumpărării de produse scutite de taxe, ceea ce afectează afacerile din ţară. Eşecul reintroducerii acestei prevederi în buget reprezintă o oportunitate pierdută, care ar fi dat turismului, sectorului ospitalităţii şi vânzărilor cu amănuntul sprijinul necesar pentru a concura pe plan internaţional”.

Cele mai citite știri

Exit mobile version