Energie

Oil Terminal a înregistrat în primul trimestru din 2024 un profit net de 28,4 milioane lei

Posted on

Oil Terminal a obţinut, în primul trimestru din 2024, un profit net de 28,43 milioane lei, cu 21,5% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor financiare transmise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

Profitul brut a fost în sumă de 33,2 milioane lei, mai mare cu 26,9 milioane lei faţă de nivelul bugetat pentru această perioadă deoarece programul fizic aprobat pentru primele 3 luni ale anului a fost depăşit cu 23,7%, fapt care a generat majorarea veniturilor. Veniturile totale realizate au crescut cu 20,7% şi cheltuielile totale înregistrate au scăzut cu 8,6%

Cifra de afaceri realizată în trimestrul I 2024 este de 112,567 milioane lei. Faţă de anul precedent s-a realizat o creştere de 26,952 milioane lei.

Pentru perioada următoare, conducerea societăţii estimează realizarea unei cifre de afaceri în limitele bugetate, efectuarea unor cheltuieli totale proporţional cu gradul de realizare a veniturilor totale, precum şi realizarea, până la sfârşitul anului curent, a unui profit brut cel puţin la nivelul aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 23 februarie 2024.

Oil Terminal, cu o vechime în domeniu de 125 de ani, ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare terminal petrolier operator de produse petroliere din portul Constanţa, a cărui activitate de bază cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide precum şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Terminalul petrolier din Constanţa este situat în sud-estul Europei, la intersecţia culoarelor de transport maritim între Asia, Europa Centrală şi de Vest şi Orientul Apropiat.

Acţionarul principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu 87,76% din acţiuni.

Cele mai citite știri

Exit mobile version