Conținut plătit

(P) Italia Win For Life 10/20 este printre cele mai populare loterii pe care românii pariază constant

Românii sunt pasionați de jocurile loto, mulți dintre ei preferând loteriile din străinătate, la care au acces pe site-urilor agențiilor online. Tot pe internet ei caută și diverse sisteme care să le mărească șansele de câștig, așa cum este strategie loto Italia 10 20.

Loteria italiană este printre cele mai populare în rândul jucătorilor din țara noastră, datorită formatului: sunt extrase 10 numere din 20, ceea ce înseamnă că fiecare număr are șanse de 50% să fie extras. Sunt extrageri zilnice, din oră în oră, în intervalul 08:00 – 23:00, această frecvență reprezentând un alt argument pentru cei care spun că preferă să joace la Italia Win For Life.

Sunt jucători care nu ratează nicio rundă, încercând să pună în aplicare sistemele despre care au auzit că ar putea să funcționeze. În realitate, nicio schemă de joc nu garantează succesul, întrucât rezultatele loteriei țin sută la sută de noroc, nu urmează nicio logică și, prin urmare, nu pot fi anticipate.

Sunt 50% șanse să iasă un număr

Probabilitatea ca un număr să fie extras este de 50% în cazul biletelor în sistem 1/1, dar agențiile online licențiate la noi în țară acceptă bilete cu 15 sau chiar cu 16. Astfel, în „urnă” rămân 5 sau chiar 4 numere, toate celelalte fiind câștigătoare.

Pe un bilet al cărui preț pornește de la 1 leu se poate juca orice sistem de la 1/16 la 8/16. Sunt zeci de combinații posibile, precum 1/3, 2/7, 4/11, 5/5, 6/8, 7/10, 8/14 ș.a.m.d.

Cota biletului depinde de probabilitatea de câștig. Astfel, pariul cu cele mai mari șanse de succes (1/16) are cota 1.19, în timp ce biletul cel mai riscant (sistem 8/8) are cota 2.137,50. Vorbim despre cote orientative, întrucât valorile lor sunt diferite de la un operator la altul.

Iată care sunt cotele medii în cazul altor pariuri în care toate numerele de pe bilet trebuie să iasă la respectiva extragere:

 • Sistem 1/1 – cotă 1.95 (deși probabilitatea de a ieși un număr este de 50%, cota este de obicei mai mică de 2.00, întrucât agențiile includ în valoarea ei marja de profit. Sunt, însă și operatori care oferă cota 2.00).
 • Sistem 2/2 – cotă 3.80
 • Sistem 3/3 – cotă 8.55
 • Sistem 4/4 – cotă 19.95
 • Sistem 5/5 – cotă 52.25
 • Sistem 6/6 – cotă 156.75
 • Sistem 7/7 – cotă 522.50

Agențiile licențiate pun la dispoziția jucătorilor diverse instrumente prin care aceștia se pot „degreva” de responsabilitatea ghicirii numerelor. Astfel, la unul dintre operatorii de top, pasionații de loto au nevoie de un singur click pentru a trece pe bilete:

 • Cele mai rare 5 numere;
 • Cele mai frecvente 5 numere;
 • Perechea frecventă;
 • Trioul frecvent;
 • Perechea consecutivă frecventă;
 • Trioul consecutiv frecvent.

Online este mai avantajos

Operatorii oferă statistici utile pentru cei care doresc să își facă propriu sistem în funcție de frecvența cu care au ieșit numerele la extragerile din ultimele perioade. Astfel, deasupra fiecăruia dintre cele 20 de numere apare o cifră verde și una roșie. Cea verde indică numărul de apariții, iar cea roșie reprezintă numărul de runde fără apariție.

O altă practică a românilor care joacă la Italia Win for Life 10/20 este să împartă cele douăzeci de numere în mai multe grupuri și să combine pe bilet elemente din fiecare grup.

Indiferent de metoda aleasă pentru desemnarea numerelor de pe bilet, este general recomandarea ca pariurile să fie plasate online, pentru evitarea taxelor suplimentare și pentru plata impozitului pe venit doar în momentul retragerii fondurilor.

De asemenea, jucătorii sunt sfătuiți să parieze la agențiile care oferă cele mai bune cote și să nu piardă niciun moment din vedere că jocul la loterie trebuie să fie strict o distracție. Nimic ce ține de noroc nu poate reprezenta un „colac de salvare” din punct de vedere financiar.

Cele mai recente știri

To Top