Actualitate

PNL: „Este nevoie de creşterea pensiilor, dar fără impunerea de noi taxe şi impozite. Aici ne despărţim de PSD şi ne opunem categoric”

Posted on

Foto: iStock

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a afirmat, duminică seară, că PNL va vota în Camera Deputaţilor noua lege a pensiilor, care a trecut de Senat, dar a cerut identificarea surselor de finanţare. Liberalul consideră că este nevoie de creşterea pensiilor, dar fără impunerea de noi taxe şi impozite.

Dan Motreanu a afirmat, duminică seară, la Digi 24, că este nevoie de creşterea pensiilor, ”dar acest lucru nu înseamnă neapărat să punem taxe şi impozite mai mari pe mediul antreprenorial”.

”Aici ne despărţim de PSD şi ne opunem categoric, am afirmat-o public (…) economia nu se va supune niciodată politicului şi va răspunde pe măsură”, a afirmat Motreanu.

Întrebat dacă PNL va vota Legea pensiilor, aflată, luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, Motreanu a declarat: ”Evident că o lege care este în vigoare are efecte în Legea bugetuluil, PNL va vota această lege, dar PNL a condiţionat de indentificarea surselor de finanţare”.

Acesta a precizat că liberalii au propus şi două măsuri – reducerea evaziunii fiscale şi reducerea cheltuielilor statului.

Potrivit lui Motreanu, în acest moment se discută doar despre ”o reducere de faţadă a eveziunii fiscale”.

”Reducerea evaziunii nu înseamnă doar scoaterea cash-ului de la populaţie, ci evaziunea fiscală înseamnă mai mult decât atât – colectarea TVA. România are cel mai mare deficit de colectare de TVA – 37%, adică 9 miliarde de euro”, a mai transmis Motreanu.

Acesta a mai anunţat că, începând de la bugetul viitor, PNL va propune ca ANAF să prezinte public cetăţenilor veniturile suplimentare pe care le-a scos din evaziunea fiscală.

Legea pensiilor se află, luni, pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor şi va fi dezbătută, dacă se va primi raportul de la comisia de specialitate.

Cele mai citite știri

Exit mobile version